Žarenje novih energij: Revolucija ščepca samooskrbe

Ciklus Žarenje novih energij z energijsko podporo Sun of art

Gostiteljice Tadeje Zupan Arsov, Ph RED

Enciklopedična varuha darov narave za dobro človeštva
Klub CD, 24. marca 2016, ob 19h. Toplo vabljeni!

Sanja Lončar in Anton Komat znata dodobra prestrašiti, ker sta raziskala, kam je človeka prignala požrešnost. Če pa jima prisluhnemo do konca, z olajšanjem ugotovimo, da ponujata delujoče in potrebne strategije: v primerjavi z njimi so videti državni ukrepi in uradna medicina kot lanski sneg.

Sanja Lončar
Samooskrba je vozovnica za prihodnost, unovčimo jo lahko tudi v mestu. In kako jo kupimo? V valuti najbolj likvidnih bank – z avtohtonimi semeni. Dobrih deset let delovanja, na tisoče predavanj, okoli dvajset pronicljivih knjig v soavtorstvu, od tega tri enciklopedične fotomonografije, več kot 150.000 bralcev brezplačne revije, ki jo ureja, ter predvsem na milijone posejanih semen, znanilcev zelene prihodnosti. To ni letno poročilo ekokorporacije, je le bežni povzetek dela Sanje Lončar. V Sloveniji živi dvajseto leto in vodi široko podprto civilnodružbeno gibanje Skupaj za zdravje človeka in narave.

Anton Komat
Anton Komat je po letih službovanja na Bližnjem vzhodu pustil varno službo, tudi on, in stopil v čevlje raziskovalca, kar je želel postati že kot otrok. Po dvajsetih letih ima izdanih dvanajst knjig, nekaj še v soavtorstvu, je avtor na stotine člankov, številnih filmov, prejemnik nagrad, mdr. naziva ambasador znanj. Predvsem pa je od leta 2012 boter vedno bolj razvejenega projekta, ki se iz Maribora širi po vsej Sloveniji – Urbane brazde.

Vodenje in zasnova cikla Tadeja Zupan Arsov, Ph RED www.ZarenjeNovihEnergij.si
Energijska podpora in scenografija Sun of art

Predhodna objavaNaslednja objava