Recenzija

Yuri Yatsko, doktor fizike energijska recenzija

Yuri Yatsko, doktor fizike, psiholog in mojster za dvig mentalnih sposobnosti iz Rusije, Ljubljana 2017

 

Čar Urškinih slik je, da PONUJAJO NOVE DIMNEZIJE, ČISTE ENERGIJE, KI POSPEŠUJEJO RAST ČLOVEKA, NAPREDEK. Gledano z njenega stališča – ona preko teh sliko transformira svoj svet. Njene slike so neke vrste vrata v zanimiv in čudovit svet, ki je en del našega sveta. S stališča običajnega človeka je vprašanje, ali sprejema ali ne sprejema ta tip energij, ta del sveta, ki je za večino sveta še neznanaka, in ali dovolimo, da postanejo del našega sveta. Če tega ne želiš, se pač zapreš. Saj je podobno tudi pri hrani – nekateri jedo to, drugi drugo hrano, z vsako vneseš vase vse, kar ta hrana prinaša.

In vedno prihajajo tudi nove energije.

Mi samo dovolimo, do to postane del našega sveta, našega življenja, tako, kot so številni portali, s katerimi sem se obdal v poslovnih prostorih, del mojega sveta. Meni so vse te energije vsakdanje, čeprav nikoli banalne. Ljudje se stalno spreminjamo, tudi jaz, in v različnih obdobjih se me dotakne različno iz portalov. Nikoli pa ne gre za posesivnost. Če je kdo živčen, nervozen, se lahko denimo zgodi, da je informacija v kakšnem portalu, ki ga pač vidi, preveč živa, čuti, da ga stiska. In po drugi strani, v moji pisarni, kjer imam največji Urškin portal, je vedno le vprašanje časa, da se ga obiskovalci zavedo in začne pomagati pri rasti, napredku. Občudujejo to energijo in si želijo, da bi bila ves čas ob njih. Je pa to vedno proces, kot je tudi komunikcaija z energijo, tudi to je proces.

Cenim, da je Urška v to stopila kot v naravni proces in dopustila organsko rast, vstopanje v nove dimenzije. Zelo všeč mi je, kako napreduje, kako raste, in njena rast se izraža preko njenih slik, to je vzajemni proces: slike ji pomagajo rasti, ona napreduje skupaj z njimi! Seveda je v človeku vedno skušnjava, da bi se ustavil in na varnem užival v rezultatih. A pri Urški najbolj občudujem to, da ne stoji, vedno gre naprej.

_____________________________________

Slike umetnosti so zanimivo področje. Gotovo ste opazili, da ljudje pridejo k slikam in le-te pri njih povzročijo določene reakcije. Nato pridejo k podobnim ali skoraj identičnim slikam in ne občutijo ničesar. Za kaj gre? Energija slik! Seveda tukaj gre za nekaj več, kot za energije, ki ji poznamo.

Vzemimo npr. znano sliko avantgardista Kazimirja Maljeviča »Črni kvadrat«. Zelo enostavna oblika, vsak bi znal narisati črni kvadrat v desetih minutah. Vendar ta slika je vredna več milijonov dolarjev. Zakaj ravno ta slika povzroča takšno reakcijo?

To privlačnost ustvari umetnik, slikar, s tem ko preko fizičnega bitja izrazi svojo dušo. Ko duša umetnika komunicira z zunanjim svetom preko slik, te postanejo prava umetnost. Urškine slike so primer tega, ko ob njih najdemo komunikacijo s svojo dušo, vesoljem, duhom… Seveda njene slike so različne, ob enih slikah reagirajo eni ljudje, ob drugih drugi. Zakaj?Tukaj gre za proces resonance. Vsak človek ima svoj nabor pozitivnih in negativnih lastnosti. Šibkosti, ki so prirojene ali privzgojene, začnejo ob gledanju slik v njih vibrirati, bodisi negativno ali pozitivno. Ljudje začutijo sliko, ki jih privlači in je zanimiva. Pred kratkim sem videl zanimivo razstavo, slike so bile zelo podobne Urškinim. Ustavil sem se in jih opazoval. Tudi te slike so povzročile neko resonanco, vendar je bila drugačna. Ugotovil sem, da se je umetnik trudil nekaj podobnega ustvariti, vendar na razumskem nivoju. V tem primeru je bila resonanca na nivoju razuma.

Slike Urške pa odpirajo vrata v naše duše. Žal sodobna civilizacija vedno bolj izgublja stik z naravo in ta stik je čedalje bolj osiromašen. Energij, ki so prisotne v naravi, je ogromno, neskončna količina, ampak ljudje smo postali slepi, ne zaznavamo in ne čutimo jih več. Predvsem zato potrebujemo nekaj močnejšega, izrazitejšega, kar povzroča močno resonanco in vsaj za nekaj časa zbudi naša občutja, da ločimo svoje lastnosti z lastnostmi svoje duše. In prav to sporočajo Urškine slike. Njene slike odpirajo vrata k naši duši. Upam, da bo vsak našel svoj kontakt, svojo dušo v teh slikah.