Včeraj, danes, Tesla

V letu, ko praznujemo 160-letnico rojstva Nikole Tesla, je dragoceno vsako novo spoznanje. Zato vabljeni tudi v cikel Žarenje novih energij, v četrtek, 26. maja, ko bosta v Štihovi dvorani CD ob 19h gosta izjemen tandem VIOLETA BULC IN ANDREJ DETELA.

Prinašata unikatne in žive informacije, ki smo jih povezali v duh naslova
VČERAJ, DANES, TESLA:

“Kako energijo narave vpreči za potrebe človeka?” Tako je zapisal in s svojim življenjem uresničeval svoj namen Nikola Tesla. Najbolj precizne možne odgovore glede te misije imata tudi naša sogovornika.

Inovatorka Violeta Bulc z vsem svojim življenjem in delom uteleša svoj slogan Bolj smo povezani, bolj smo svobodni, tudi kot evropska komisarka.

Izumitelj elektromotorjev in utemeljitelj sintropije Andrej Detela pa ustvarja novo pot iz križišč, na katerih je bil okoli 111 let nazaj ustavljen Nikola Tesla.

V letu, ko praznujemo 160-letnico njegovega rojstva, bosta naša gosta najboljša možna vodnika v informacije znamenitega etra, ki je očaral izumitelja, ter do njegovih del in razmislekov.

Eden od njih pravi: Ko se naravno nagnjenje razvije v strastno željo, se človek svojemu cilju bliža s kilometrskimi koraki. Tudi naša gosta bomo doživeli v trenutkih takega bližanja.

Vodenje in zasnova cikla Tadeja Zupan Arsov, Ph RED, Bled ★ 040522040
www.ZarenjeNovihEnergij.si 
energijska podpora dogodka in scenografija Sun of art 

Predhodna objavaNaslednja objava