Recenzija

Jože Žmavc energijska recenzija

Jože Žmavc, dipl. ing. elektrotehnike ljubitelj slik Sun of art, Radovljica 2009

Sun of art – Sonce v sliki odraža žar in moč slikarskih del Urške Lan.
Ni le prispodoba, je dejansko neverjeten tok energije, ki sije in usmerja vse okrog sebe. Vpliv slik je neverjeten, saj deluje na človeka na vseh ravneh. Ob gledanju teh del človek ne more mentalno doumeti njihove moči, le ob popolni predaji sliki in energiji izza nje globoko v sebi čuti njihovo enkratnost in popolnost. Že nekaj naslovov (Reka življenja, Ozaveščanje, Radost v srcu, Materializacija vizije) nam jasno sporočajo namen in poslanstvo prikazanih del.

Smo božanski otroci, a le redkim uspeva te energije materializirati in prikazati sodobnemu človeku. Človeštvu materializacija uspeva predvsem na tehničnem področju, ki nam lajša le fizične napore in nas hkrati omejuje le na fizični svet. Pričujoča dela pa nudijo podporo na področjih, kjer smo najbolj ranljivi, to je na čustvih, zdravju in medsebojnih odnosih. Urškin čopič nosi poleg barve tudi njeno sproščenost, radost, ljubezen in zdravje. Odslikava njeno pretočnost in povezanost z univerzalno energijo. Njena predanost nam omogoča, da se lahko sončimo v energijah njenih slik.

Slednje pa vplivajo na pozitivne spremembe v nas. Srečneži, ki so že lastniki njenih del, samo potrjujejo neverjetno moč in vpliv slik na počutje.