BALANS

Naj bo vroče ali mraz,
naj bodo borzni indeksi gor ali dol,
naj bo doma tiha maša ali veselje,
naj bodo obvezne maske ali ne
prav vi ste lahko konstantno v vrhunski psihofizični kondiciji.

Vas zanima?

Kako ohranjati balans je uganka življenja

Ko smo izven svojega ravnovesja, se počutimo nemirne, jezne, frustrirane, z notranjim monologom, ki dokazuje naš prav, razdražene, depresivne, prevarane … Če gre zgolj za trenutno razpoloženje, ki se obrne kot list v vetru, imamo pač čustveno bolj dinamično doživljanje sveta.
Trenutno družbeno obdobje je izrazito podvrženo čustvenim pritiskom in s tem stresu. Hkrati pa je pred nami jesenski prehod spremembe podnebja in splošen klic k ozaveščanju pomena zdravja, smisla in bivanja, zato nas obdobje naravnost kliče, da si okrepimo svoje čustvene in imunske rezervoarje.
Spoznati samega sebe je eden globljih odgovorov, ki si jih v svojem življenju lahko prislužimo. Pri tem nam lahko pomaga tudi poznavanje ajurvede in z njo spoznavanje naše energijske konstitucije, ki nam kroji razpoloženja, način razmišljanja in zdravje naših teles.
Ko bolj spoznamo svoje odzive, lahko zgolj z ohranjanjem ravnovesja vzdržujemo telo in počutje v vrhunskem stanju. Dokler pa še nismo tam, imamo na razpolago ogromno prostora za izobraževanje in osebno nadgradnjo.

Sproščujoča vikend delavnica

Balans Loški potok

Osnova sproščujočega vikend programa bo bogata zakladnica znanj starih kultur, sodobnih znanstvenih dognanj in informacij svetlobnega polja.

Ta znanja temeljijo na tem, da smo veliko več kot zgolj naše telo, saj je naša narava sestavljena iz duhovnega, mentalnega, čustvenega in fizičnega dela. Človeka obravnavajo celostno in mu pomagajo živeti v harmoniji z naravo in s tem dosegati čvrsto zdravje in stabilno počutje.

Zakaj ne bi univerzalni življenjski principi delovali tudi za vas?

Kje in kdaj?

predvidoma 1. – 3. maj 2021
Cena za osebo v dvoposteljni sobi znaša 427€ in pokriva: program, 3 nočitve, vse obroke, gradivo in dve online srečanji za obnovitev znanja.
Vprašajte po posebni ponudbi za pare

Za prijavo na Balans nam pišite ali pa pokličite:

Balans si lahko podarimo le sami

Ko smo v stanju notranjega balansa smo povezani z občutki,

da smo ob pravem času na pravem mestu,
da imamo svoje življenje v svojih rokah,
da imamo prave ideje in dovolj energije, da jih izpeljemo.

Balans si podarimo sami, ko pametno krmarimo med vsemi lastnimi notranjimi turbolencami in pastmi družbe.

Na vikend delavnici bomo odgovorili:

kako ravnati v obdobju izrednih razmer v družbi, da ohranite lasten mir in dobro voljo;
kako krepiti imunski sistem in zdravje, da se ne ukvarjate z boleznijo;
katere preproste rešitve se za obdobje prehladov verjetno že nahajajo tudi v vaši kuhinji;
kako sodelovati in sprejeti ljudi, ki niso po vašem okusu, pričakovanjih;
kako vzpostaviti biokemijo uspeha;
kako z aktivacijo posameznih točk zmanjšati bolečine, hitreje pozdraviti nahod ali kašelj, sprostit neprijetne občutke tesnobe in brezizhodnosti;
kakšen življenjski slog bi bil glede na vašo energijsko konstitucijo najbolj primeren in kako ga uskladiti z dnevnimi obveznostmi;
kako biti aktivni in ne iztrošeni;

V paketu dobite:

  • program od četrtka od 18. ure do nedelje do 14. ure,
  • 3 nočitve v hotelu s 3 zvezdicami, z zajtrkom, kosilom in večerjo
  • priporočila za ohranjanje fizičnega in čustvenega zdravja,
  • test zakisanosti in hidriranosti ter test energijske konstitucije – doshe
  • individualni načrt življenjskega sloga in delovni zvezek
  • samomasaža, abjanga, refleksne točke na dlaneh, joga in meditacija,
  • izlet po deželi medveda s tradicionalnim bloškim kosilom
  • dve online srečanji v aprilu in maju za ponovitev in spodbudo, da osvojena znanja prenesemo v dnevno rutino.

Z vami bomo

Urška Lan

Predano nadgrajujem družinsko dediščino holističnega zdravljenja.

Specializirana sem na raziskovanje vzrokov težav in jih prek svojih programov in orodji učinkovito predajam naprej.

Osredotočena sem predvsem na čustveno in duhovno plat človeka, saj predstavlja izjemen rezervoar latentnih potencialov in moči. V veselje mi je, ko vidim, kako izjemno lahko te moči dvignejo tudi vas.

Posebni gost

Le kdo bo naš naslednji gost na vikend oddihu Balans?

Ko sta z nami plesala Ana Jurenec in Miljan Nojič, sta v nas prebujala živost, vitalnost in mladostnost. Ob njuni delavnici so udeleženci prepoznali koliko salse se še spomnijo in kaj vse se da narediti z gibom. Prefinjenost, strast po življenju in eleganca pa so kvalitete subtilnega plesa, ki ga Ana in Miljan več kot dve desetletji skrbno pilita in s katerim sta napajala našo žejo po umetnosti in lepoti.

Katarina Arko ljubiteljica naravnega načina življenja je z nami na živ in lahkoten način delila svojo ljubezen do zdravja, gibanja in zelišč. Udeleženci so jo prepoznali kot pravo zakladnico vedenja o samo pomoči, ki s svojim mirom, telesom in delovanjem pooseblja to kar uči. S svojo vitalnostjo nas je navdušila,  da je z delom na sebi tudi v kasnejših letih možno biti zdrav, gibljiv in radoveden.

Alex Lan

Rad imam ekstreme in vse preizkusim.

Od družbeno nesprejemljivega najstniškega upornika sem po podjetniškem vzponu doživel dramatičen padec.

Ob pomoči bogatega alternativnega znanja moje družine iščem pot ravnovesja in ga delim z vami. Imam izjemno razvite mehke veščine dela z ljudmi in sem bil večkrat nagrajen kot inspirativni govornik.

Dobro poznam večino zagat, s katerimi se srečujete, saj sem jih veliko preizkusil in odlično poznam možne poti iz njih.

Prijave in dodatne informacije

    Vikend oddih, ki vaju s partnerjem lahko še bolj zbliža!

    Delavnica Balans je zelo sprostilna in negovalna tudi za partnerske odnose.
    Skozi teoretični del bosta s partnerjem na zabaven način spoznala, čemu smo si tako različni. Skozi prakso pa bosta lahko vadila nove masažne prijeme ali pa si le stala ob strani z večjim razumevanjem in spodbudo.

    Morda vaš partner v smeri bolj zdravega življenjskega sloga ni tako samoiniciativen in zagnan kot ste vi. Pridobil bo znanje za življenje, ki mu bo pomagalo prepoznat zakaj je vaša biološka hrana in sprehodi v dvoje pomembni.

    Kdaj je bilo nazadnje, ko ste presenetili svojo partnerko ali partnerja?

    Program delavnice

    Program Balans sloni na koreninah znanja o zdravju, na priporočilih ayurvede, ki jo imenujejo “mati medicine” in je prevajana kot znanje o življenju. Tekom vikenda pa je vpleteno tudi znanje tradicionalne kitajske medicine in sodobnih znanstvenih spoznanj. Z modrostjo vzpostavljanja harmonije med telesnimi in duhovnimi energijami, se lahko naučimo, kako ohranjati vrhunsko zdravje,  zakaj ljudje okrog nas ravnajo, kot pač ravnajo. Uporaba znanj o notranjem balansu vam lahko prinese dobro izhodišče za dnevne uspehe in odlično počutje v vaši koži.

    Vikend Balans ponuja odklop od vsako dnevnine rutine in sprostitev v objemu narave. Na naši zadnji delavnici so nas gostili v prijetnem Hotelu Oskar 3*, Loški Potok. Lokacija naše majske delavnice bo znana naknadno. V Loškem potoku nas je razvajalo obilje prane – življenjske energije, čist zrak in divjina, ki  so kot nalašč za stik z našimi primarnimi elementi. Program spodbuja prepoznave o samem sebi, za katere si sicer ne bi vzeli časa in daje vrsto priporočil, ki nam lahko obogatijo in poenostavijo življenje. Izdelali bomo tudi individualen program življenjskega sloga glede na vašo osebno energijsko konstitucijo.

    Na zadnjem Balansu je bila naša posebna gostja Katarina Arko, odlična refleksoterapevtka,  takrat nas je s preprostimi  tehnikami samopomoči: samomasaža akupresurnih točk, nevrolimfatičnih točk, masaže črevesja, masaže rok,… učila kako balans ohranjati v vsakodnevnem življenju. Spoznavali smo se s  pravilnim dihom, gibom, obvladovanjem stresa in umiritve uma s tehnikami, ki jih lahko izvaja vsak, ne glede na starost in gibljivost telesa. Vikend je bil namenjen ozaveščanju, kako poskrbeti za svoje telo, kot največjo dragocenost, z  občutenjem samospoštovanja in prepoznavanja vrednot, ki nas krepijo in preprečujejo, da nas  posrka kolektivna naravnanost.

    Le kdo bo naš gost v maju 2021?

    • 18:00 Prihod in namestitev
    • 18:30 Večerja
    • 19:30 Predavanje: spoznavanje z osnovnimi gradniki in vodena sprostitev
    • 06:45 Jutranji sprehod, joga za jesen in meditacija
    • 08:00 Zajtrk
    • 09:00 Predavanje: različne poti do ravnovesja z gostjo Katarino Arko
    • 13:00 Pohod
    • 18:00 Predavanje, energijske vaje in joga nidra – globoka sprostitev
    • 18:30 Večerja
    • 19:30 Delo po skupinah : doshe v vsakodnevnem življenju
    • 06:45 Jutranji sprehod, joga za jesen in meditacija
    • 08:00 Zajtrk
    • 09:00 Odjava iz hotela
    • 9:30 Predavanje: balans v času prehoda
    • 11:00 Skupinsko delo: izdelava načrta življenjskega sloga
    • 13:00 Kosilo
    • 14:00 Po želji individualna diagnostika obraza in refleksna masaža s Katarino Arko

    Utrinki in izkušnje udeležencev

    “Pridobil sem pogled iz druge perspektive, ter sposobnost razumevanja vzroka in posledice. Videl sem, da če zbalansiram sebe, lahko lažje dosežem, to kar želim. Ugotovil sem, da si z visokimi pričakovanji, delam nepotrebno breme.

    Urška ima izredno visoko subtilnost. Alex pa ponazori določene situacije na zabaven in razumljiv način.”

    anonimno

    “Odlična ideja za program! Všeč mi je bilo, ker so bila vključena tudi presenečenja. Cena programa je bila primerna in tudi vsebina dovolj poglobljena.

    Pri Urški mi je bilo všeč, da lepo vodi in jasno naniza informacije ter, da zna presekat in narediti red, ko je to potrebno. Alex se rad poheca in s tem sprosti okolje.”

    anonimno

    “Ob počasnosti in lenobi nekateri zaposlenih sem zelo izgubljal živce. Na delavnici sem ugotovil, da niso nalašč takšni, taki preprosto so.

    Z nekimi svojimi drugimi kvalitetami prispevajo k uspehu podjetja, ki jih “goal getterji” nimamo. Balans doma in v firmi je ena ključnih stvari.”

    anonimno

    “Program mi je pomagal spomniti se na že osvojena znanja. Pojasniti razloge zakaj je kaj pomembno ali potrebno. Spoznati nove vsebine in uvide za fizični in duhovni nivo.  Alex je pozitiven, skrben, s toplo energijo. Nima potrebe po dokazovanju tega, da je izjemen govorec in daje veliko podporo Urški. Ona je umirjena z veliko veselja, iskrivosti in energije. Do udeležence je zelo  empatična, upošteva njihova mnenja toda pri tem ohranja jasen fokus, mehkobo in izrazito dobronamernost.”

    Lilijana, kadrovske storitve za mala in srednja podjetja, 49 let

    “Program mi je prinesel notranjo umirjenost, ki je nisem pričakoval. Urška in Alex sta me izjemno prijetno presenetila kot govorca, organizatorja in kot harmonično delujoča partnerja.  Urška je  posebna s svojo duhovno razsežnostjo z veliko praktičnega znanja ter sposobnostjo prenašanja na nas poslušalce. Alex pa zelo sprosti s svojimi osebnimi izkušnjami in spontanim vodenjem.”

    Gregor, zobozdravnik, 64 let

    “Domov odhajam hvaležna in obogatena s tem, da SMO SI DOVOLJ, še posebej če smo v BALANSU. Alex je govorec, ki je zabaven in hkrati motivira. Urška je enostavno posebna, subtilna, sproščena. Znanje podaja tako, da  v nas prižiga različna stikala, da smo znanje v sebi prebujali in prepoznavali namesto, da bi se ga učili. Urška in Alex se lepo dopolnjujeta ter prikazujeta BALANS.”

    Simona, ustna higieničarka, 45 let

    “Dobil sem zavedanje, kaj me spravi iz balansa in kako ga vzpostaviti nazaj.”

    David

    “Čez vikend sem ozavestil pomembnost balansa kot ključno prvino uspešnega osebnostnega razvoja.”

    anonimno

    “Sem prišel zraven, da vidim, kam to žena hodi. Voditelja sta mi bila fajn.”

    Mark

    “Med vikendom sem okusil mir, globino in sproščenost. Prav blagodejna je bila povezanost s partnerko. Pridobil sem novo znanje za raziskovanje in zavedanje o došah, ki jih poganjajo elementarne energije vode, zraka, ognja in prostora… Odhajam s še večjo željo po znanju.

    Fascinanto koliko znanja ima Urška. Pri Alexu mi je všeč njegova sposobnost, da teorijo dobro podkrepi z zgodbami in primeri.”

    Grega

    “Pridobil sem pogled iz druge perspektive, ter sposobnost razumevanja vzroka in posledice. Videl sem, da če balansiram sebe, lahko lažje pridem do uspeha. Ugotovil sem, da si z visokimi pričakovanji, delam nepotrebno breme.

    Urška ima izredno visoko subtilnost. Alex pa ponazori določene situacije na zabaven in razumljiv način.”

    anonimno

    “Več teh stvari, ki so bile del programa, sem že čutil, jih prepoznal. Toda med vikenodm sem vse te zaznave in opažanja o svojem delovanju povezal med seboj in dobil bolj celostno sliko o tem, kako se odzivam na stvari.

    Urško spremljam že dlje in lepo je videti, kako mehkejša je postala, zelo pretočna in nevpletena. Alex blesti s svojim žarom, zagonom na izrazito mehak način.”

    Miljan

    “Zame je bile zelo sproščujoč vikend. Vzela sem si čas tudi za razmislek o mojih dnevnih aktivnostih in vpogled v to kaj in kako lahko izboljšam kvaliteto svojega življenja.  Alex je poseben v tem, da ima zelo širok pogled na svet, je dober organizator in animator. Z Urško se zelo podpirata in izžarevata pozitivizem in veselje do življenja. Urška zna zelo kompleksna znanja podati na preprost in vsakemu razumljiv način. Ima prav posebno milino.”

    Marta, arhitektka in vodja Pasjega dvorca, 61 let

    “Všeč mi je bila sinergija med udeleženci, veliko sem se naučila tudi od njih. Krasno je bilo, da so imeli priložnost, da so podelili, kaj pa oni že vse počnejo, da so zdravi in zadovoljni. Fajn mi je spodbuda v prakticiranje znanja in ne v zbiranje znanja.”

    Anonimno

    “Ugotovitev, da ne gre za leta, ki naj bi šibile naša telesa, temveč za napačno ravnanje s svojimi telesi, mi je dala mislit. Ves čas nas obdaja stališče, da se naša telesa pač starajo in da tukaj ni kaj razen tablet, pospeševalcev ali pa lepotne kirurgije. Ob preprostih modrostih, sem dojel, da je neizbežno to, da tretje življenjsko obdobje obstaja. Toda kako pa ga živimo, pa je v naših rokah. In po vseh preživetih letih, bi se lahko že naučili. “

    Anonimno

    “Najpomembnejše spoznanje in darilo sebi je bilo, da sem se sprejela, takšna kakršna pač sem. To mi bo v pomoč, ko se učim sebe postavljati v ospredje, ko prepoznavam svoje kvalitete in manjke. Dobila sem veliko praktičnih rešitev. Hvala zanje! Dobila sem občutek olajšanja, da je možno uravnovesiti stanja, občutke, ki so me do sedaj usmerjali v nepravo smer.

    Učenje salse je bilo čudovito presenečenje. Plesni par Ana in Miljan pa sta tako graciozno, strastno in nebeško odplesala, da sem se počutila kot, da sama plešem in sem spet stara 20 let.

    Alex krasno pokaže drug vidik situacije, ki je sicer ne registriramo. Delavnico je vodil s srčnostjo in humorjem začinil težje situacije. Urška je nežna, a učinkovita usmerjevalka k odpiranju zavedanja, prepoznavanja kvalitet v sebi in sogovorniku. Daje jasne odgovre in optimizem. Upanje.”

    anonimno

    “Preživela sem čudovit vikend, poln miru in harmonije. Program mi je pomagal bolje razumeti sebe in druge. Domov odhajam polna lepi vtisov in novih znanj o tem, kako ohranjati ravnovesje v sebi, da mi ga bo uspevalo ohranjati tudi v dnevnem življenju.

    Pri Urški se vidi, da je to znanje del njenega življenja, da govori iz sebe, iz prakse. Alex pa zelo dobro stvari razloži. Rada bi videla, da bi več programa vodil tudi on.”

    Sandra

    “Bil je vikend odklop, prišla sem brez pričakovanj, odhajam pa z nasmehom!

    Dobila sem zelo uporabna znanja, ki so bila prepletena z meni najbljubšim – plesom.

    Med programom sem pridobila boljše razumevanje partnerja in sodelavcev. Naučila sem se osnovnih principov, ki mi pomagajo razumeti in predvideti, kako različno se ljudje odzivamo na iste izzive. S tem znanjem lahko druge bolj sprejemam, sem bolj sočutna in z njimi v večji harmoniji.

    Alex je krasen motivator, ki zna energijo dvigniti ali umirit, ko je to potrebno. Urška je skozi igro podajala pomembna sporočila, ni šlo za suhparno podajanje snovi, ampak za učenje skozi akcijo.”

    Nataša

    Prijava na dogodek

    Balans je naše notranje stanje,

    ne moremo ga najti,

    lahko pa ga dnevno ustvarjamo.

    Da se naučite kako, lahko  sebe in partnerja prijavite na dogodek

    in vama omogočite sproščujoč, zabaven in poučen vikend.