Video

Posnetek uvodnega večera cikla Žarenje novih energij iz Cankarjevega doma predstavlja Urško in Alexa Lan, ki s svojim raziskovalnim in ustvarjalnim erosom prinašata presenetljiva spoznanja in nove tehnologije. Večer je tenkočutno povezovala voditeljica Tadeja Zupan Arsov, Ph RED. Posebna gosta večera sta bila inženirja Jože Žmavc in mag Violeta Bulc. Jože je zdravilec in opravlja energetske in eksaktne meritve Urškinega dela s pomočjo radiestezije. Violeta se s sodobnimi, tudi civilnoiniciativnimi pobudami, zavzema za etično podobo podjetništva in sveta.
Yuri Yatsko, doktor fizike, psiholog in mojster za dvig mentalnih sposobnosti na otvoritvi razstave v Modri hiši v Ljubljani opisuje delovanje in učinke terapevtskih slik Urške Lan.
Dr. Tadeja Jere Lazanski, raziskovalka in prodekanka, doktorica znanosti s področja informacijskih sistemov predstravlja obdobje zavestnega soustvarjanja.
Posnetek otvoritve razstave Urške Lan v Salonu La Dolce Vita, Ljubljana 2010. Deležni smo bili barvitega večera, z glasbo in plesom, ki sta pričarala drobec kulturne dediščine Indije.
Presenečenj večera je bilo več: predstavnik indijske ambasade g. Datta je z moderatorjem opravil obred za priklic ugodnosti. Poslušali smo enega najboljših igralcev sitarja v Evropi, Martina Lumbarja. Avtorica umetniških del, ljubiteljica plesne umetnosti, je z Ano Colja zaplesala tradicionalni indijski ples. Humanitarno društvo Hrana za življenje (Food for life) pa je prejelo donacijo v obliki slike, narejene posebej za podporo delovanja društva.