Yuri Yatsko, doktor fizike, psiholog in mojster za dvig mentalnih sposobnosti iz Rusije, Ljubljana 2011

Slike umetnosti so zanimivo področje. Gotovo ste opazili, da ljudje pridejo k slikam in le-te pri njih povzročijo določene reakcije. Nato pridejo k podobnim ali skoraj identičnim slikam in ne občutijo ničesar. Za kaj gre? Energija slik! Seveda tukaj gre za nekaj več, kot za energije, ki ji poznamo.

Vzemimo npr. znano sliko avantgardista Kazimirja Maljeviča »Črni kvadrat«. Zelo enostavna oblika, vsak bi znal narisati črni kvadrat v desetih minutah. Vendar ta slika je vredna več milijonov dolarjev. Zakaj ravno ta slika povzroča takšno reakcijo?

To privlačnost ustvari umetnik, slikar, s tem ko preko fizičnega bitja izrazi svojo dušo. Ko duša umetnika komunicira z zunanjim svetom preko slik, te postanejo prava umetnost. Urškine slike so primer tega, ko ob njih najdemo komunikacijo s svojo dušo, vesoljem, duhom… Seveda njene slike so različne, ob enih slikah reagirajo eni ljudje, ob drugih drugi. Zakaj?Tukaj gre za proces resonance. Vsak človek ima svoj nabor pozitivnih in negativnih lastnosti. Šibkosti, ki so prirojene ali privzgojene, začnejo ob gledanju slik v njih vibrirati, bodisi negativno ali pozitivno. Ljudje začutijo sliko, ki jih privlači in je zanimiva. Pred kratkim sem videl zanimivo razstavo, slike so bile zelo podobne Urškinim. Ustavil sem se in jih opazoval. Tudi te slike so povzročile neko resonanco, vendar je bila drugačna. Ugotovil sem, da se je umetnik trudil nekaj podobnega ustvariti, vendar na razumskem nivoju. V tem primeru je bila resonanca na nivoju razuma.

Slike Urške pa odpirajo vrata v naše duše. Žal sodobna civilizacija vedno bolj izgublja stik z naravo in ta stik je čedalje bolj osiromašen. Energij, ki so prisotne v naravi, je ogromno, neskončna količina, ampak ljudje smo postali slepi, ne zaznavamo in ne čutimo jih več. Predvsem zato potrebujemo nekaj močnejšega, izrazitejšega, kar povzroča močno resonanco in vsaj za nekaj časa zbudi naša občutja, da ločimo svoje lastnosti z lastnostmi svoje duše. In prav to sporočajo Urškine slike. Njene slike odpirajo vrata k naši duši. Upam, da bo vsak našel svoj kontakt, svojo dušo v teh slikah.

Jože Žmavc, dipl. ing. elektrotehnike ljubitelj slik Sun of art, Radovljica 2009


Sun of art – Sonce v sliki odraža žar in moč slikarskih del Urške Lan.
Ni le prispodoba, je dejansko neverjeten tok energije, ki sije in usmerja vse okrog sebe. Vpliv slik je neverjeten, saj deluje na človeka na vseh ravneh. Ob gledanju teh del človek ne more mentalno doumeti njihove moči, le ob popolni predaji sliki in energiji izza nje globoko v sebi čuti njihovo enkratnost in popolnost. Že nekaj naslovov (Reka življenja, Ozaveščanje, Radost v srcu, Materializacija vizije) nam jasno sporočajo namen in poslanstvo prikazanih del.

Smo božanski otroci, a le redkim uspeva te energije materializirati in prikazati sodobnemu človeku. Človeštvu materializacija uspeva predvsem na tehničnem področju, ki nam lajša le fizične napore in nas hkrati omejuje le na fizični svet. Pričujoča dela pa nudijo podporo na področjih, kjer smo najbolj ranljivi, to je na čustvih, zdravju in medsebojnih odnosih. Urškin čopič nosi poleg barve tudi njeno sproščenost, radost, ljubezen in zdravje. Odslikava njeno pretočnost in povezanost z univerzalno energijo. Njena predanost nam omogoča, da se lahko sončimo v energijah njenih slik.

Slednje pa vplivajo na pozitivne spremembe v nas. Srečneži, ki so že lastniki njenih del, samo potrjujejo neverjetno moč in vpliv slik na počutje.

Shri Devdutt Maharaj – Kaka, astrolog in verski voditelj iz Indije
, Mumbai 2010

Urska is a gifted and talented artist. She is blessed by God in her paintings created by devotion and spiritual powers of wellbeing.

Each painting has different meaning and is meant for various purpose of wellbeing. Good and beneficial for depression, mental disorder, aggression in patients. A person by gazing at Urska’s paintings will feel rejuvenated and filled with positive energy and will be surrounded by utmost bliss. She has a special spiritual energy when she paints and it is captured in her paintings. She create paintings for a purpose – to provide wellbeing and give solace to its owner.

Tadeja Jere Lazanski, dr. znanosti, Ljubljana 2011

Veste, kam gremo v letu 2012? Gremo v obdobje zavestnega soustvarjanja, vesela sem, da Urškine slike predstavljajo to zavestno soustvarjanje. Glede na to, da se ukvarjam tudi z barvami, sem ugotovila, da Urška, čeprav je to delo energije, ki jo je prenesla, ki jo je pretočila skozi sebe v te slike, zavestno soustvarja enost, sobivanje. Ne samo z liki, krogi ampak jo sedaj pretaka tudi v tridimenzionalno okolje. Torej me res veseli, kako te slike izžarevajo življenje. Tisto, kar je napisano pod slikami, je pravi opis naše duše. Sicer je zavest enosti, zavest soustvarjanja v Sloveniji ekstremno močna.